ANA SAYFA GÜNDEM EKONOMİ ŞİRKETLER ÖZEL HABER ANKARA RÖPORTAJ SAĞLIK VİDEOLAR
Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesinde son durum
Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesinde son durum
'Türkiye ile tam bir uyum içindeyiz'
'Türkiye ile tam bir uyum içindeyiz'
Av sezonu 7 Mart'ta sona erecek
Av sezonu 7 Mart'ta sona erecek
Büryan kebabına coğrafi işaret
Büryan kebabına coğrafi işaret
Başkentte Kovid-19'la mücadele denetimi
Başkentte Kovid-19'la mücadele denetimi
HABERLER>ÖZEL HABER
17 Şubat 2021 Çarşamba - 07:10

Lezzetli bir pidede her aşama önem taşır

Koronavirüs salgınının her sektörde olduğu gibi gıda sektöründeki işlerde de düşüşe neden olduğunu ifade eden Metropol Pide’nin işletmecisi Uğur Tekin, “Beklediğimiz gibi iş olmuyor ama gıda sektöründe hizmet verdiğimiz için bir şekilde ayakta kalıyoruz” dedi.

Lezzetli bir pidede her aşama önem taşır

SEDA TOLMAÇ

Yaklaşık bir yıldır tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de devam eden koronavirüs salgını, birçok sektörde işlerin düşmesine neden oldu. Salgın sürecinin neden olduğu ekonomik durgunluktan farklı sektörlerde iş yapan esnaf etkilendi. Kimi esnaf, salgın sürecini ekonomik anlamda ağır bir darbe alarak geçirirken kimi de kârı bir kenara bırakarak günü kurtarma derdine düştü. 

Salgın sürecinde bir nebze de olsa ayakta kalabilen sektör ise, gıda sektörü oldu. Özellikle koronavirüs salgını kapsamında alınan kısıtlama kararları sonrası paket servise devam eden restoran, pide salonu gibi işletmeler, yaşadıkları ekonomik zorluğa rağmen ayakta kalmaya devam ediyor. 

Yenimahalle 25 Mart mahallesinde bulunan Metropol Pide’nin işletmecisi Uğur Tekin ve çalışanı Çelebi Kızılova, koronavirüs salgının işlerde eskiye göre düşüşe neden olduğunu ancak devam eden paket servislerin kendilerini ayakta tuttuğunu söyledi.

“Sarı Fırtına” lakaplı Beşiktaş’ın sembol isimlerinden Metin Tekin ile isim benzerliğine sahip olan Metropol Pide’nin sahibi Metin Tekin’in oğlu Uğur Tekin, “Metropol Pide’yi 24 yıldır babam Metin Tekin işletiyor. Biz aslen Konyalıyız. Babam zaten 40 yıldır esnaflık yapan biri. Pide salonumuzun bulunduğu 25 Mart mahallesinin de eski esnaflarından. Ben de çocukluğumdan beri babamın yanında bu işi öğrenerek çalıştım. Bulaşıkçılığından tezgahına kadar bu işin içindeyim” dedi.

Salgın süreciyle birlikte satışlarımıza kontrollü bir şekilde devam ediyoruz

29 yaşındaki Uğur Tekin, koronavirüs salgını süreciyle birlikte işlerde eskiye göre düşüş yaşandığını ifade ederek, “Salgının başladığı ilk zamanlarda süreç çok daha zordu çünkü insanlar sürece nasıl adapte olacağını bilmiyordu. Bizler de bu süreçte ne yapacağımızı anlamamıştık. Salgın ilk başta herkeste bir paniğe yol açtı. Sonrasında insanlar, salgın sürecine adapte olmaya, salgının gerektirdiği kurallara dikkat etmeye başladıktan sonra bir şeyler yoluna girmeye başladı. Bu süreçte bizler de kontrollü bir şekilde satışlarımıza devam ettik ve ediyoruz” diye konuştu. 

“Tabii halihazırda işlerimiz dalgalı” diyen Tekin, “Beklediğimiz gibi iş olmuyor ama yine de bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu süreçte dükkânını kapatan birçok esnaf da oldu maalesef. Biz o arkadaşlarımıza nazaran bir nebze de olsa ayakta kalabildik” dedi. 

Pidede birkaç  lezzet faktörü vardır

Kıymalı, kuşbaşılı, karışık birçok pide çeşidini müşterilerine sunduklarını söyleyen Tekin, lezzetli bir pidenin sırrını şu sözlerle anlattı: “Pidede birkaç tane lezzet faktörü vardır. Bu lezzet faktöründe hamurundan etine, kullandığınız unun markasından pidenin piştiği fırına kadar her aşama önem taşır. Kullandığınız hamur iyi, etiniz kaliteli ise, lezzetinizi her şehre taşıyabilirsiniz. Biz de bu faktörleri sağlayarak Konya pidesinin lezzetini yıllardır Ankara’ya taşımaya devam ediyoruz.” 

“Kaliteli ürünü müşterilerimize sunuyoruz” diyen Tekin, “Bunu yaparken de pidemizi uygun fiyattan ürünlerimizi satıyoruz. Herkesin bizim yaptığımız lezzeti tatmasını istiyoruz. Kaliteli ürün, iyi ustalık ve uygun fiyat olduğunda birçok insana hazırladığınız lezzeti ulaştırabiliyorsunuz” dedi. 

Kaliteli pideyi insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz

Metropol Pide’nin çalışanı Çelebi Kızılova da, uzun yıllardır 25 Mart mahallesinde hizmet verdiklerini söyleyerek, “Kaliteli pideyi insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz ve hazırladığımız lezzetler oldukça beğeniliyor” diye konuştu.

 Salgın sürecinin her sektörü etkilediği gibi kendilerini de ekonomik anlamda etkilediğini söyleyen Kızılova, “Salgın süreci elbet herkesi etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Salgınla birlikte işlerde eskiye göre düşüş yaşandı ancak bu süreçte bizler paket servislerimize devam edebildik. Gıda sektörü olduğumuz içi de paket servislere talep oldu. Biz de hem köklü lezzetimizle hem de tamamen kapanmak yerine paket servise devam etmemiz nedeniyle hizmet vermeye devam ettik ve diyoruz” dedi. 

Hazırladığımız ürünlerde birinci sınıf malzeme kullanıyoruz

“Her çeşitte pide hazırlıyoruz” diyen Kızılova, “Hazırladığımız her ürünlerde birinci sınıf malzeme kullanmaya özen gösteriyoruz çünkü kaliteli ürün kullandıkça hazırladığınız ürünler daha lezzetli oluyor. Biz antrikot et kullanıyoruz. Bu nedenle pidemizin lezzeti beğeniliyor” dedi. 

 
Dijitalleşmeye ayak uydurmalıyız
 
4 ülkenin belediye başkanları Altındağ’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dijitalleşmeye ayak uydurmalıyız
Kovid-19 salgınından esnafın en büyük yarayı aldığını söyleyen Ankara’nın ...
Batı Trakya sorunlarının çözümünde Trakya Türkleri bizzat yer almalı
Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Batı ...
Salgında kadının yükü daha çok arttı
Uçan Süpürge Vakfı, düzenlediği “Ev İçi Emeği Kim Tasarlıyor?” Hackathonu ...
 
Glokom kalıcı görme kaybına neden olabilir
Göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin zarar ...
Fotoğrafçılar düğün sektöründeki belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyor
Düğün organizasyonlarındaki belirsizliğin fotoğrafçılık sektörünü de olumsuz ...
Altın otu bitkisi insan sağlığına oldukça faydalı
Altın otu bitkisinin sindirim sistemini rahatlatan bir bitki olduğunu ...
 
Göçlerle ortaya çıkan demografik yapı sorunları çözülmeli
Gazetemiz yazarlarından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı ...
Satrançta, 1 milyon lisanslı sporcu hedefine ulaşmak üzereyiz
Türkiye Satranç Federasyonu’nun 30. Kuruluş Yıl Dönümünde konuşan TSF ...
'Lokantacı esnafı çok zor durumda'
Ankara Lokantacılar, Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet ...
 
TİCARİ HAYAT GAZETESİ
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
Arda ÇELİK
Arda ÇELİK
TAŞKAFA KAMİL
Murat BALCI
Murat BALCI
ÇİN AŞISINDA FATURA SALVOLARI
Ömer AĞAÇLI
Ömer AĞAÇLI
ALLAH’IN KULLARI, NEFSİN KULLARI
Şira Yıldız ASAN
Şira Yıldız ASAN
TOKSİK ANNE BABALAR
Esra SARI
Esra SARI
HAREKETSİZ YAŞAMAYA ALIŞTIK VE ŞİŞMANLADIK
Hüseyin ALPASLAN
Hüseyin ALPASLAN
SÖMÜRGECİLİK TARİHİ-III: FRANSIZ SÖMÜRGECİLİĞİ
Bünyamin ALTINTAŞ
Bünyamin ALTINTAŞ
ÇEŞİTLİ MAL VE HİZMETLER
Mert Can DUMAN
Mert Can DUMAN
SALGINA RAĞMEN
R.Bülend KIRMACI
R.Bülend KIRMACI
GELECEĞİN PLANLANMASI VE GENÇLER
İsmail CİNGÖZ
İsmail CİNGÖZ
ERMENİSTAN’DA GÜÇ MÜCADELESİ
Seda TOLMAÇ
Seda TOLMAÇ
SALGIN GENÇLERİ KARAMSARLIĞA SÜRÜKLEDİ
Hatice TOPÇU
Hatice TOPÇU
UZAKTAN EĞİTİMİN YÜZ YÜZE SINAVLARI
Prof.Dr. Esat ARSLAN
Prof.Dr. Esat ARSLAN
SİLAH TEDARİKÇİSİ VE TERÖR İHRACATÇISI: ABD
Nesrin Yarım ÖZOĞLU
Nesrin Yarım ÖZOĞLU
KABUL EDELİM DİJİTAL BAĞIMLIYIZ
Hatice KARATAŞ
Hatice KARATAŞ
MÜZİK SEKTÖRÜ
Oğuzhan SARI
Oğuzhan SARI
SUYU VERİMLİ KULLANMAK
Mustafa YILDIZ
Mustafa YILDIZ
İNSAN DİN İLİŞKİSİ XII (İYİNİN VE KÖTÜNÜN TESPİTİ)
Büşra ÇİNKAYA
Büşra ÇİNKAYA
SANATA VE SANATÇIYA YETERİNCE DEĞER VERİLMİYOR
Duran AKKAYA
Duran AKKAYA
BİSİKLET KÜLTÜRÜ
Ceyhun Özgür
Ceyhun Özgür
ÇALIŞAN EMEKLİNİN MAAŞINDA KESİNTİ OLUR MU?
Ayşe Aybike Yılmaz
Ayşe Aybike Yılmaz
VEJETARYEN BESLENMESİ
Burcu ŞEN
Burcu ŞEN
NE KUTLADIĞIMIZI BİLİYOR MUYUZ?
Av. Zeynep YETİŞGİN
Av. Zeynep YETİŞGİN
HATIR İÇİN YOLCU ALIMINDA ARAÇ İŞLETENİN SORUMLULUĞU
Gülçin KARLI İPEK
Gülçin KARLI İPEK
İLKLERİN KADINI SABİHA RIFAT GÜRAYMAN
Hicret TÜRKMAN
Hicret TÜRKMAN
KOMŞULUK ÖLMESİN
Hasan AKGÜL
Hasan AKGÜL
YEREL SEÇİMLER İÇİN BİR DEĞERLENDİRME
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
ENDİŞE VERİCİ!
Gamze Nur ERGİL
Gamze Nur ERGİL
BABA’YA İTHAFEN
Dursun ERKILIÇ
Dursun ERKILIÇ
LİBAS
Fatma Sena YAMAN
Fatma Sena YAMAN
SEVİNCİ ŞÜKÜR, ÜZÜNTÜSÜ SABIR
Serkan KUMDAKÇI
Serkan KUMDAKÇI
SEYRE DEVAM
Can Berk KANAT
Can Berk KANAT
DİŞİYİ KİŞİ YAPALIM!
Esra  YAZDIÇ DEMİR
Esra YAZDIÇ DEMİR
ŞALVARIYLA KÜRSÜYE ÇIKIYOR, AKADEMİSYENLERİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Şahap YILMAZ
Şahap YILMAZ
İŞ PLANI NEDEN ÖNEMLİ?
Ali Asker DEMİRHAN
Ali Asker DEMİRHAN
YENİ TORBA KANUN TASARISININ VERGİ HÜKÜMLERİ
Mehmet GÖKTÜRK
Mehmet GÖKTÜRK
GERÇEĞİ HAKARET SAYMAK!
Abdurrahman SAĞKAYA
Abdurrahman SAĞKAYA
DEVLET HİZMET SATIN ALMALI
Oktay TAŞ
Oktay TAŞ
İŞİMİZ FİYAKA!
Cihangir TÜRKMEN
Cihangir TÜRKMEN
İHTİYAÇLARIM VE REFERANDUM
İsmet ORHAN
İsmet ORHAN
ÜÇ MUAMMADA... İLKLER NELER OLUYOR?
Sedat ERİŞ
Sedat ERİŞ
HALKIN BİLİNÇALTINDAKİ SORULAR-4
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA TİCARİ HAYAT
Ana Sayfa Gündem Ekonomi Şirketler Özel Haber Ankara Röportaj Sağlık
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva