ANA SAYFA GÜNDEM EKONOMİ ŞİRKETLER ÖZEL HABER ANKARA RÖPORTAJ SAĞLIK VİDEOLAR








'Türkiye eğitimdeki yatırımlarla örnek oluyor'
'Türkiye eğitimdeki yatırımlarla örnek oluyor'
Türk gemisine tacize engelleme
Türk gemisine tacize engelleme
Eski hakime FETÖ üyeliğinden ceza
Eski hakime FETÖ üyeliğinden ceza
Bütçeden en yüksek pay Hazine ve Maliye Bakanlığının
Bütçeden en yüksek pay Hazine ve Maliye Bakanlığının
'İş gücüne katılım oranı en yüksek seviyede'
"İş gücüne katılım oranı en yüksek seviyede"
HABERLER>ANKARA
11 Ekim 2018 Perşembe - 11:00

Külliye’nin mutfağı öğrencilere emanet

Yiyecek içecek hizmetleri bölümünden özel olarak seçilen 22 lise öğrencisi, devlet protokolünü ve yerli yabancı birçok konuğu ağırlayan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mutfağında tecrübe kazanıyor. 

Külliye’nin mutfağı öğrencilere emanet

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mutfağına yetkililer tarafından yapılan mülakatlar sonucunda Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden uygulama eğitimlerini tamamlamak için öğrenciler seçiliyor. 12. sınıf öğrencilerinden 22 kişi, okulda aldıkları eğitimlerini son derece önemli bir mutfak olan Külliye mutfağında pekiştiriyor. Okul Müdürü Nazan Şener, “Okulumuzda 12 meslek alanından bir tanesidir yiyecek içecek hizmetleri alanı. Bugün aşçılık atölyesindeyiz. Aşçılık atölyesindeki çalışmalarda 11. sınıflarımız eğitimlerine yeni başladılar. Çocuklarımız Türk mutfağı, dünya mutfağı ve çeşitli mutfakları öğrendikten sonra kendi becerilerinin ve eğitimde aldıkları becerileri birleştirerek birer iyi mutfak sanatı ustası olarak yetiştirilme hedefinde. Çocuklarımızın zaten bütün çalışmalarda hedefleri en iyisi olmak. Müşterilerini kendileri seçmek, kendi işlerini kurabilmek, üst öğrenimde de alanlarında üst öğrenime gidebilmek. Bunda da ne kadar başarılı olduğumuz istatistiklerde çıkıyor zaten. Güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Okulumuzda 300 kişi hemen hemen her gün yemek yiyor” 
11. sınıflardaki atölye üretimleri için okulun da malzeme verdiğini, öğrencilerin kendilerinin de takviye olarak getirdiklerini söyleyen Şener, “İlk uyguladıklarının zaten kendileri de tadına bakıyorlar. Çünkü servis ve sunumu da öğreniyorlar. O yüzden birbirlerine servis yapıyorlar, yiyorlar, sunum yapıyorlar. 12. sınıftaki çocuklarımız bir grup işletmeye gittikten sonra okul atölyesinde kalanlar artık döner sermayenin getirdiği, temin ettiği malzemelerle üretim yaparak satışa sunuyorlar. Okulumuzda 300 kişi hemen hemen her gün yemek yiyor. Bakanlığın desteklediği yarım yatılı öğrencilerimiz var. Onlara ücretsiz yemek çıkartıyoruz. Onun ücretini bakanlık ödüyor. Bunun dışında dışarıdan gelen müşterilerimiz var. 140 öğretmenim var. 140 öğretmenim de zaten okulda bulunduğu sürece yemeğini burada yiyor. Ayrıca pasta dalımız coffee break hizmeti veriyor. Kokteyllere katılıyorlar, resepsiyonlara katılıyorlar ve öğrencilerin ay sonundaki döner sermayede biriken gelir, çalışan öğrenci sayısına gör6e atölye şeflerinin verdiği sayıya göre pay dağıtılıyor. Öğrenci aynı zamanda harçlığını da kazanmış oluyor. Harçlık alıyor ve bu hem meslekte bir teşvik hem öğrencinin özgüvenini arttırıyor. Hep şundan endişe ederdik daha önceden acaba paranın tadını alırsa okumaz mı diye, hayır çok daha iyi okuyorlar. Meslek sahibi olmaları için de teşvik oluyor” şeklinde konuştu. 

“12. sınıf öğrencilerimizin bir grubu Külliye’de işletme eğitiminde, bir grubu Mecliste” 
“Ünlü restoranlardan eleman olarak talep geliyor bize” diyen Şener, “Şu ürünü yapın gönderin boyutunda değil. Bizim bu yıl 12. sınıf öğrencilerimizin bir grubu Külliye’de işletme eğitiminde bir grubu Meclis’te işletme eğitiminde ve özel büyük otellerdeler. Aynı zamanda da kendi Altınköy konaklarımız var orada da yemek ve kahvaltı veriyoruz. Çocuklarımız seçiliyor tercih ediliyor. Oralarda eğitim alıyorlar, uygulama yapıyorlar. Bizler ürün oralara göndermiyoruz ama bizim elemanlarımız isteniyor” dedi. 

“Külliye'deki misafirlere servise çıkan öğrencilerimiz de var” 
Şener, şunları kaydetti: 
“Külliye grubundaki hizmet sektöründe iş yapan kişiler, sorumlular öğrencilerimizle mülakat yapıyorlar. Bu mülakat sonunda onlar da seçiyor. Bir de çocuklarımızın da istemesi gerekiyor ve onur duyuyorlar öyle yerde görev almaktan da. Külliye ile ortaklaşa seçiliyor. Orada da servisle başlıyorlar. Bir yemek olayının bulaşığından pişirilmesinden ve servisine kadar en son toplanmasına kadar her aşamada görev alıyorlar. Oradaki kendi performanslarına göre görev alıyorlar. Eğer misafire kadar çıktılarsa başarılılar zaten. Ama ilk etapta mutfakta çalışıyorlar. Ama külliyedeki misafirlere servise çıkan öğrencilerimiz de var.” 
Erasmus projesiyle geçen yıl mezunlardan bir grup öğrenciyi Almanya’ya gönderdiklerini söyleyen Şener, öğrencilerin 1 yıl orada eğitim aldığını, 1 yıl eğitim ve çalışmanın sonucunda başarılı olanların orada çalışma ve okuma izni aldığını ifade etti. Şener, 4 öğrencinin bu şekilde başarılı olduğunu ve Almanya’da şu an üst öğrenim okuduğunu ve çalışma izni aldığını sözlerine ekledi. 

"Şef olmak istiyorum" 
11. sınıf yiyecek içecek öğrencisi Betül Çelen, lazanya yaptıklarını anlatarak, mesleki eğitimle ilgili önce kesim tekniklerini, ardından hamur açma, Türk mutfağı, dünya mutfağı şeklinde sırayla öğrendiklerini söyledi. Gastronomi ve mutfak sanatları okumayı hedeflediğini söyleyen Çelen, babasının da aşçı olduğunu ve onunla birlikte çalışmayı istediğini kaydetti. 
Yiyecek içecek bölümü 11. sınıf öğrencisi Ayşegül Öğrük, ilerideki hedefinin gastronomi okuyarak restoran sahibi olup orada şef olmak istediğini ifade etti. Ürettikleri yemekleri yemekhaneye çıkardıklarını, orada satıldığını söyleyen Öğrük, “Sunum yapıyoruz. Beğenildikçe daha çok mutlu oluyoruz. Beğenilmese de üzülmeye gerek duymuyorum. Çünkü kalabalık bir yere yemek yaptığım için eleştiriye kapatıyorum kendimi. En beğenilen yemeğim, genelde evde tatlı türü yaptığım için browni kek yaparım, onu çok beğenirler” dedi. 
Öğrencilerden Melike Toygar, lazanya yaptıklarını, bu uygulama için mutfak şefinin kendisinin olduğunu belirterek şunları kaydetti: 
“Bölümümden çok memnunum. Okulu çok istemiştim zaten. Çok da severek yapıyorum işimi. İyi ki bu bölüme gelmişim diyorum. Yakınlarım Anadolu lisesinde olanlar keşke meslek lisesi okusaydık diyenler var. Okulda ne yapıyorsunuz diye soruyorlar. Onlarda aşçı olsaydık keşke o bölüme gitseydik gibi konuşuyorlar. Yaptığımız yemekleri tam bir menü olarak yapıyoruz. Çorbası, tatlısı, ana yemeği, pilavı günlük olarak o şekilde yapıyoruz. Mercimek çorbamı çok beğeniyorlar. Burada öğretmenlerimden ayrı tarifler alıyoruz özel. Onlardan yararlanarak yapıyorum.” 

 
Mamak Şehir Stadı’nda sezon açıldı
 
Savunmada ilki başardı, 16 ülkeye ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mamak Şehir Stadı’nda sezon açıldı
Mamak Belediyesi tarafından ilçedeki amatör spor kulüplerinin kullanımı ...
Büyükşehir’de “İmar Barışı” Yoğunluğu
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube ...
Başkan Çetin market ve pazarları denetledi
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, kurda yaşanan dalgalanmaların ...
 
Çankaya'da meme kanseri semineri düzenlendi
Çankaya’da meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında “Kanserden ...
Bostanda ücretsiz eğitimler devam ediyor
Çankaya Belediyesi tarafından verilen “Temel Sebze Yetiştiriciliği” eğitimleri ...
Engelsiz yaşam için uluslararası dayanışma
Uluslararası istişare toplantısı geçtiğimiz aylarda Hırvatistan Rijeka’da ...
 
Mamak’ta 7 bin 21 iskan verildi
Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımların atıldığı Mamak’ta ...
Minik öğrencilere aşure ikramı
Keçiören Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Neşeli Minikler Kreşi’nde ...
Başkent’te toprak kayması
Ankara’da toprak kayması sonucu bulvara inen kaya parçaları kazaya neden ...
 
TİCARİ HAYAT GAZETESİ
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
Mustafa YILDIZ
Mustafa YILDIZ
BAŞLARKEN
Burcu ŞEN
Burcu ŞEN
YALNIZLIK ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Bünyamin ALTINTAŞ
Bünyamin ALTINTAŞ
POLİSİYE TEDBİRLERLE ENFLASYON DÜŞER Mİ?
Mert Can DUMAN
Mert Can DUMAN
SANAYİ ÜRETİMİ VE ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BEKLENTİLERİ
İsmail CİNGÖZ
İsmail CİNGÖZ
ABD-ÇİN MÜCADELESİ VE DOĞU TÜRKİSTAN SORUNU
R Bülend KIRMACI
R Bülend KIRMACI
TAKIM OYUNU
Duran AKKAYA
Duran AKKAYA
ALDIĞIMIZ ÜRÜNÜ DENETLEYECEĞİZ
Seda TOLMAÇ
Seda TOLMAÇ
KADIN
Gülçin KARLI
Gülçin KARLI
SONBAHARIN TADINI SİNEMADA ÇIKARMAK İSTEYENLERE…
Halil YATAR
Halil YATAR
ENFLASYONLA MÜCADELE...
Ömer AĞAÇLI
Ömer AĞAÇLI
HAZRETİ MUHAMMED’İN ÜNİVERSİTESİ
Şira Yıldız ASAN
Şira Yıldız ASAN
HAYATINIZI SADELEŞTİRİN
Esra SARI
Esra SARI
BİRTAKIM KÜÇÜK ÖNLEMLER BİZİ GRİPTEN KORUR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
ENDİŞE VERİCİ!
Hicret TÜRKMAN
Hicret TÜRKMAN
BUĞDAYIN İYİ YETİŞMESİNE ENGEL, ZARARLI OTLAR DEĞİL, ÇİFTÇİNİN İHMALİDİR
Gamze Nur ERGİL
Gamze Nur ERGİL
BABA’YA İTHAFEN
Dursun ERKILIÇ
Dursun ERKILIÇ
LİBAS
Fatma Sena YAMAN
Fatma Sena YAMAN
SEVİNCİ ŞÜKÜR, ÜZÜNTÜSÜ SABIR
Serkan KUMDAKÇI
Serkan KUMDAKÇI
SEYRE DEVAM
Prof.Dr. Esat ARSLAN
Prof.Dr. Esat ARSLAN
YENİDEN "MİSAK-I İKTİSAT"
Can Berk KANAT
Can Berk KANAT
DİŞİYİ KİŞİ YAPALIM!
Esra  YAZDIÇ DEMİR
Esra YAZDIÇ DEMİR
ŞALVARIYLA KÜRSÜYE ÇIKIYOR, AKADEMİSYENLERİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Şahap YILMAZ
Şahap YILMAZ
İŞ PLANI NEDEN ÖNEMLİ?
Ali Asker DEMİRHAN
Ali Asker DEMİRHAN
YENİ TORBA KANUN TASARISININ VERGİ HÜKÜMLERİ
Hasan AKGÜL
Hasan AKGÜL
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Nesrin ÖZOĞLU
Nesrin ÖZOĞLU
NE OLACAK BU TURİSTLERİN HALİ!
Mehmet GÖKTÜRK
Mehmet GÖKTÜRK
GERÇEĞİ HAKARET SAYMAK!
Abdurrahman SAĞKAYA
Abdurrahman SAĞKAYA
DEVLET HİZMET SATIN ALMALI
Oktay TAŞ
Oktay TAŞ
İŞİMİZ FİYAKA!
Cihangir TÜRKMEN
Cihangir TÜRKMEN
İHTİYAÇLARIM VE REFERANDUM
İsmet ORHAN
İsmet ORHAN
ÜÇ MUAMMADA... İLKLER NELER OLUYOR?
Sedat ERİŞ
Sedat ERİŞ
HALKIN BİLİNÇALTINDAKİ SORULAR-4
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA TİCARİ HAYAT
Ana Sayfa Gündem Ekonomi Şirketler Özel Haber Ankara Röportaj Sağlık
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva