ANA SAYFA GÜNDEM EKONOMİ ŞİRKETLER ÖZEL HABER ANKARA RÖPORTAJ SAĞLIK VİDEOLAR
Anne sütü ömür boyu koruyor
Anne sütü ömür boyu koruyor
Çocuklar için dijital ekran uyarısı
Çocuklar için dijital ekran uyarısı
Keçiören’de aqua parklar açıldı
Keçiören’de aqua parklar açıldı
Ego anketi sonuçlandı
Ego anketi sonuçlandı
Ulus’a yoğun bakım
Ulus’a yoğun bakım
HABERLER>SAĞLIK
13 Haziran 2019 Perşembe - 07:05

Günde 1 bardak ilikli kemik suyu her derde deva

Günde bir bardak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiriyor, bağırsak duvarını onarıyor, kök hücreleri destekleyerek kişiye sağlık ve güzellik kazandırıyor. Dr. Buğra Buyrukçu, ilikli kemik suyu mucizesini ve en doğru hazırlanma yöntemini anlattı.

Günde 1 bardak ilikli kemik suyu her derde deva

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, ilikli kemik suyunun doğru hazırlanıp tüketildiği takdirde tam bir doğal mucize olduğunu söyledi. Son dönemde ünlü isimler başta olmak üzere sayısız kadının estetik müdaheleler yerine ilikli kemik suyu tüketerek güzelleştiklerine dikkat çeken Dr. Buyrukçu, “İlikli kemik suyu sadece güzelleştirmiyor, sağlığı da koruyor” dedi.

Her gün tüketilecek 1 su bardağı ilikli kemik suyunun insan vücudunda yarattığı mucizeleri anlatan Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:
Kırışıklıkları Önlüyor, Sağlığı Koruyor “Kolajen, insan vücudundaki canlılığı ve esnekliği sağlayan önemli bir proteindir. Kemik iliği özellikle kolajen sentezini arttırması ve cildin içindeki kök hücrelerin ihtiyacı olan vitamin ve minarelleri desteklemesi açısından oldukça etkili. Bu destek, cilt kırışıklıklarına ve güneşe karşı tam bir koruma sağlıyor. Her gün çorbalara ilave edildiğinde veya 1 bardak tüketildiğinde kök hücre desteğinin yanısıra bağışıklığı güçlendiriyor, bağırsak duvarını tamir ediyor, bağırsak problemlerini ortadan kaldırıyor. Sağlıklı bağırsak ise sağlıklı insan demektir…” İlikli kemik suyunun hazırlanma biçimine yönelik bilgi kirliliğine de değinen Dr. Buğra Buyrukçu, en doğru hazırlanma yöntemini ise şöyle anlattı:
 

Mum Işığı Kıvamında 12 Saat
“Kemik suyu mümkünse büyük baş hayvanlardan hazırlanmalı. Hayvanın ilikli kemiklerini, bir miktar etle birlikte haşlıyoruz. Su kaynamaya başladığında ocağı mum ışığı modeline getiriyoruz. 6 saat boyunca bu şekilde haşladıktan sonra kemikleri çıkarıp, etlerini sıyırıp alıyoruz. Bu aşamadan itibaren kemikleri yeniden aynı suya atıyor ve üzerine 1 bardak sirke döküyor ve 12 saat daha haşlıyoruz.  Pişirme işlemiyle jöle kıvamına gelen kemik suyunu kağıt bardaklara koyarak buzdolabında muhafaza etmek mümkün. Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli. Sağlık ve güzelliğin yegane çaresi ilaçlarda, kimyasal içerikli ürünlerde veya ameliyatlarda değil, mutfağımızda. Yeter ki farkında olalım…

 
Küresel Trans Yağ Raporu’nda Türkiye mercek altında
 
Japon Takabe saz çalıp türkü söyledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel Trans Yağ Raporu’nda Türkiye mercek altında
Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Dağlı, “Dünya Sağlık Örgütü’nün ...
Virüslerin kırılgan özelliği bazı hastalıklar için umut oldu
Bilim insanları, salgın hastalıklara yol açan virüslerde keşfedilen kırılgan ...
İnönü Üniversitesi yapacağı ameliyatla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacak
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, aynı anda 5 ...
 
Pasif içicilik birçok hastalığa sebep olabiliyor
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hande İkitimur, pasif sigara içiminde en ...
Yemeği akıllı tartı denetleyecek
Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yiyeceklerin ağırlıkları ...
Çocuklarınızı trans yağlardan koruyun!
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, trans yağların hafıza problemine yol açtığını belirtti. 
 
Deniz tuzu göze faydalı değil
Doç. Dr. Kılıç “Denizin doğallığına kapılıp su altına gözünüzü açmayın. ...
Bu 6 neden diyeti bozduruyor
Diyetisyen Ezgi Mısırlı, diyet bozduran 6 neden konusunda uyardı.
Tatil sendromunu nasıl yeneriz?
Medical Park Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Bölümü Uzm. Dr. Rıfat İnci, ...
 
TİCARİ HAYAT GAZETESİ
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
Esra SARI
Esra SARI
ALTININ YÜKSELİŞİ DURMUYOR
Oğuzhan SARI
Oğuzhan SARI
TURİZMİN LEZZETLİ HALİ
Duran AKKAYA
Duran AKKAYA
MELEK YATIRIMCIYA VERGİ AVANTAJI
Arda ÇELİK
Arda ÇELİK
VAROLUŞ VE BENLİK
Hüseyin ALPASLAN
Hüseyin ALPASLAN
ERZURUM KONGRESİ
Şira Yıldız ASAN
Şira Yıldız ASAN
HER ŞEYİMİZ DAHA BÜYÜK OLSUN..
Büşra ÇİNKAYA
Büşra ÇİNKAYA
YENİ MEDYA
Mustafa YILDIZ
Mustafa YILDIZ
İNSAN DİN İLİŞKİSİ III
Bünyamin ALTINTAŞ
Bünyamin ALTINTAŞ
TURİZMDE SON DURUM
Mert Can DUMAN
Mert Can DUMAN
ÜÇ SORU ÜÇ CEVAP
Hatice KARATAŞ
Hatice KARATAŞ
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
İsmail CİNGÖZ
İsmail CİNGÖZ
HİBRİT SAVAŞ VE TÜRKİYE
Hatice TOPÇU
Hatice TOPÇU
YAŞAMAK BAYRAMDIR
Seda TOLMAÇ
Seda TOLMAÇ
GENÇLER UMUDU NEDEN YURT DIŞINDA ARIYOR?
Nesrin Yarım ÖZOĞLU
Nesrin Yarım ÖZOĞLU
SOSYAL MEDYAYA NELER OLACAK?
Ömer AĞAÇLI
Ömer AĞAÇLI
VARLIK VE VAROLUŞ KARŞISINDA DOĞRU DÜŞÜNEMEME SORUNLARI
R.Bülend KIRMACI
R.Bülend KIRMACI
“BÜYÜK EKONOMİ”
Prof.Dr. Esat ARSLAN
Prof.Dr. Esat ARSLAN
MISIR SİLAHLI KUVVETLERİ: ESNAFAT-I ASKERİYE
Ceyhun Özgür
Ceyhun Özgür
ÇALIŞAN EMEKLİNİN MAAŞINDA KESİNTİ OLUR MU?
Ayşe Aybike Yılmaz
Ayşe Aybike Yılmaz
VEJETARYEN BESLENMESİ
Burcu ŞEN
Burcu ŞEN
NE KUTLADIĞIMIZI BİLİYOR MUYUZ?
Av. Zeynep YETİŞGİN
Av. Zeynep YETİŞGİN
HATIR İÇİN YOLCU ALIMINDA ARAÇ İŞLETENİN SORUMLULUĞU
Gülçin KARLI İPEK
Gülçin KARLI İPEK
İLKLERİN KADINI SABİHA RIFAT GÜRAYMAN
Hicret TÜRKMAN
Hicret TÜRKMAN
KOMŞULUK ÖLMESİN
Hasan AKGÜL
Hasan AKGÜL
YEREL SEÇİMLER İÇİN BİR DEĞERLENDİRME
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
ENDİŞE VERİCİ!
Gamze Nur ERGİL
Gamze Nur ERGİL
BABA’YA İTHAFEN
Dursun ERKILIÇ
Dursun ERKILIÇ
LİBAS
Fatma Sena YAMAN
Fatma Sena YAMAN
SEVİNCİ ŞÜKÜR, ÜZÜNTÜSÜ SABIR
Serkan KUMDAKÇI
Serkan KUMDAKÇI
SEYRE DEVAM
Can Berk KANAT
Can Berk KANAT
DİŞİYİ KİŞİ YAPALIM!
Esra  YAZDIÇ DEMİR
Esra YAZDIÇ DEMİR
ŞALVARIYLA KÜRSÜYE ÇIKIYOR, AKADEMİSYENLERİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Şahap YILMAZ
Şahap YILMAZ
İŞ PLANI NEDEN ÖNEMLİ?
Ali Asker DEMİRHAN
Ali Asker DEMİRHAN
YENİ TORBA KANUN TASARISININ VERGİ HÜKÜMLERİ
Mehmet GÖKTÜRK
Mehmet GÖKTÜRK
GERÇEĞİ HAKARET SAYMAK!
Abdurrahman SAĞKAYA
Abdurrahman SAĞKAYA
DEVLET HİZMET SATIN ALMALI
Oktay TAŞ
Oktay TAŞ
İŞİMİZ FİYAKA!
Cihangir TÜRKMEN
Cihangir TÜRKMEN
İHTİYAÇLARIM VE REFERANDUM
İsmet ORHAN
İsmet ORHAN
ÜÇ MUAMMADA... İLKLER NELER OLUYOR?
Sedat ERİŞ
Sedat ERİŞ
HALKIN BİLİNÇALTINDAKİ SORULAR-4
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA TİCARİ HAYAT
Ana Sayfa Gündem Ekonomi Şirketler Özel Haber Ankara Röportaj Sağlık
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva