ANA SAYFA GÜNDEM EKONOMİ ŞİRKETLER ÖZEL HABER ANKARA RÖPORTAJ SAĞLIK VİDEOLAR
Şırnak'tan kötü haber: 3 şehidimiz var
Şırnak'tan kötü haber: 3 şehidimiz var
2 ilde 7 terörist etkisiz hale getirildi
2 ilde 7 terörist etkisiz hale getirildi
ABD Büyükelçiliği'den sosyal medyadaki iddiaları yalanlama
ABD Büyükelçiliği'den sosyal medyadaki iddiaları yalanlama
Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi
Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi
4 milyon liralık 'drone'lu hırsızlık
4 milyon liralık 'drone'lu hırsızlık
HABERLER>ÖZEL HABER
6 Nisan 2019 Cumartesi - 07:44

Beyaz ekmek yerine besleyici ekmek tercih edin

Tam buğday, çavdar, kepekli ve ekşi mayalı ekmeklerle tüketiciye hitap eden iki kadın işletmeci, “Ekmeği, bilinçli bir şekilde tüketmek gerekiyor. Bunun için de besleyici ekmekler tercih etmek gerekiyor” dedi.

Beyaz ekmek yerine besleyici ekmek tercih edin

SEDA TOLMAÇ
 

Kepeklisinden çavdarına, tam buğday unundan ekşi mayaya kadar 20 çeşit ekmekle tüketiciye hitap eden Gülşah Anılan ve Feride Ulusaraç, insanları bilinçli ekmek tüketimine yönlendirmeyi amaçlıyor.
Birlik Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce faaliyete geçen ‘Bizim Fırın’ ile 20 çeşit ekmeği, tatlıyı, tuzlu kurabiyeleri ve yaptıkları el yapımı ürünleri tüketiciyle buluşturan iki kadın işletmeci, ‘içi boş’ ekmek tüketimini değiştirmek istediklerini söyledi. 
İnsanların bilinçli ekmek tüketmesini sağlamak için işe başlayan iki kadın işletmeciden Gülşah Anılan, uzun yıllar kimya mühendisi olarak çalışıyor. Ardından turizm sektörüne yönelen Anılan, iki yıl önce Feride Ulusaraç ile tanışıyor. İkili, kendi iş yerlerini açmaya karar veriyor. 

“Kendimize ait bir yerimiz olsun istedik. Bu yer de hem keyif alacağımız hem insanlara temiz ve doğru hizmet sunacağımız hem de para kazanacağımız bir yer olmalıydı” diyen Anılan, faaliyete geçirdikleri fırın hakkında şunları söyledi: 
“Burası fırın olarak geçiyor, ama burada üretim yapmıyoruz. Marka bir fırınla anlaştık, ürünlerimiz oradan geliyor. 20 çeşit ekmek sunuyoruz. Sunduğumuz ekmeklerin fiyatı 1 ila 20 lira arasında değişiyor. Amacımız da, insanlara sağlıklı ve bol içeriğe sahip ekmekler sunmak.” 
 

İnsanlar ekşi mayalı ekmekler tercih ediyor
Anılan, kepekli, çavdar, tam buğday ve ekşi mayalı ekmek çeşitlerinin olduğunu söyleyerek, 20 çeşit ekmeğin 19’unun ekşi maya ile yapıldığını belirtti.
Ekşi mayanın son zamanlarda revaçta olduğuna dikkati çeken Anılan, “Ekşi maya aslında eskiden beri var olan bir şey. Günümüzde de eskiye dönüş başladı. Çünkü endüstriyel mayaların sindirim sisteminde hazımsızlık yarattığı ortaya çıktı. Ekşi mayanın ise öteden beri sağlıklı bakteriler ürettiği, bunun hiçbir zararı olmadığı kanıtlandı ve insanlar da artık ekşi mayalı ekmekler tercih etmeye başladı” dedi. 
 

Tahıllarımız, unlarımız taş değirmeninde öğütülüyor
Anılan, ekmek dışında kuru ve yaş pastaları da tüketiciyle buluşturduklarını belirterek, “Biz ekmek üzerine çalışmayı planlarken, kuru ve yaş pastalara da talep olduğunu gördük. Bu nedenle ekmek dışındaki ürünlerimizin de bilinçli şekilde tüketilmesini istedik. Tahıllarımız, unlarımız taş değirmende öğütülüyor. İnsanlara sağlıklı ürünleri hijyenik bir ortamda sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
 

Beyaz ekmek yerine, besleyici ekmek tercih edin
“İçi boş ekmek tüketmeye alışmışız” diyen Anılan, insanlardaki bu düşünceyi değiştirmek istediklerini ifade etti.
Ekmeğin bilinçli tüketilmesi gerektiğine dikkati çeken Anılan, “Ekmeği, bilinçli bir şekilde tüketmek lazım. Bunun için de insanlar beyaz ekmek yerine, besleyici ekmekler alısın ki, yedikleri ekmek vücutlarına faydalı olsun” dedi. 
 

Mide ekşimesi olanlar için mayasız ürünler çıkartıyoruz
Uzun yıllar muhasebecilik yapan ve özel sektörde çalışan Feride Ulusaraç ise, açtıkları fırında, mayalı ve mayasız ürünleri tüketiciyle buluşturduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Mayalı ürünlerin dışında mayasız ürünler de çıkartıyoruz ki, mide ekşimesi olan insanlar için faydalı olsun. Bunun dışında diyabetik beslenen insanlar için de diyet ürünler çıkarmayı düşünüyoruz.” 
 

Ekmeğin değerini belirleyen içeriği
Ulusaraç, 1 ila 20 lira arasında değişen ekmek fiyatlarına insanların kimi zaman ön yargıyla yaklaştığını söyleyerek, “İnsanlar 1 ya da 4 liraya satılan ekmeklere alışık olduğu için 20 liralık ekmekle karşılaştıkları zaman şaşırabiliyor. ‘20 liraya ekmek alınır mı?’ diye de düşünebiliyorlar. Ama bu fiyatı belirleyen ekmeğin içeriği. Ekşi maya, tam buğday, çavdar ekmeklerimiz, taş değirmende öğütülerek hazırlanıyor, iki saat fırında pişiriliyor. Ekşi mayanın oluşması için bazıları 24 saat, bazıları da 48 saat bekletiliyor. Yani yoğun bir emekten geçtikten sonra tezgahlara geliyor aslında. Tüm bunlar da ekmeğin değerini belirliyor” ifadelerine yer verdi. 
 

Yaptığınız işi bilmeniz ve ilgili kişilere anlatmanız lazım
Ulusaraç, iki kadın işletmeci olarak farklarının hijyen ve müşteriye sundukları hizmet olduğunu belirterek, amaçlarının insanların aldıkları ekmeğin içeriği hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak olduğunu söyledi. 
Ulusaraç, içeriği hakkında bilgi sahibi olunmadan alınan veya satılan ekmeklerin sağlık problemi olan insanları zor durumda bıraktığını dile getirerek, şöyle konuştu: “Örneğin siz, buğday kullanmaması gereken insanlara yanlış ekmek verdiğinizde ve o insanda ekmeğin içeriğini bilmediğinde, sağlık açısından bir felakete yol açabilirsiniz. O yüzden yaptığınız işi bilmeniz ve ilgili kişilere anlatmanız lazım.” 
 

Doğal olarak hazırlanan kurabiyeleri de insanlarla buluşturuyoruz
Ulusaraç, ekmek dışında tatlı ve tuzlu grubu ile de tüketiciye hitap ettiklerini, burada da çeşidi amaçladıklarını sözlerine ekleyerek, “Çoğu insanın ismini duymadığı çeşitler var. Mesela velvet kurabiye diye bir kurabiyemiz var. Bu kurabiye kırmızı havuçla hazırlanıyor. İçerisinde böğürtlen var. Ve en önemlisi de kurabiyelerimizde endüstriyel hiçbir madde bulunmuyor. Tamamen doğal olarak hazırlanan kurabiyeleri insanlarla buluşturuyoruz” dedi.

Etiketler:
 
Otomobil satışları 'nöbetçi noterler' ile canlanacak
 
"Herkesi kucaklamaya devam edeceğim."
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomide büyüme eşit paylaşılmıyor
Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, “Sorun; ...
Farklı nesneleri bir araya getiren sanat; Atık sanatı
Türkiye’nin ilk beş yüz fizyoterapistinden biri olarak mezun olan Zeynep ...
Çelik kullanımı kalaycılığı unutturdu
Kalaycılık mesleğinin son ustalarından olan Ayhan Katırcıoğlu, bakır eşyanın ...
 
Terzilik hazır giyime yenik düştü
Terzilik mesleğinin son ustalarından olan Ayhan Yıldız, hazır giyimin ...
Altınköy kadınlar için ekmek kapısı oldu
Altınköy Açık Hava Müzesi, geçtiğimiz yıllarda hizmete açıldı. Altınköy’ün ...
Sağlık dostu badem
Sağlık açısından birçok faydası olan badem son günlerde fiyatı ile el ...
 
Çok çalışmaya devam edeceğiz
Ailesinin ve partililerin kendisine eşlik ettiği buluşmada, Çankayalılara ...
Yerli ayakkabı tercih edilmeli
Yaz sezonunun gelmesiyle beraber, açık ve topuklu ayakkabı sezonu da açıldı. ...
Sağlık konusu hassas bir konu
Şubat ayında yapılan kur fiyatlarındaki güncellemeyi beğenmeyen birçok ...
 
TİCARİ HAYAT GAZETESİ
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
Mustafa YILDIZ
Mustafa YILDIZ
İNSANDA DİN VE AHLAK İLİŞKİSİ
Burcu ŞEN
Burcu ŞEN
HUZURUN ADRESİ: DATÇA
Bünyamin ALTINTAŞ
Bünyamin ALTINTAŞ
EKONOMİDE SON DURUM
Mert Can DUMAN
Mert Can DUMAN
SANAYİDE YAVAŞLAMA
R Bülend KIRMACI
R Bülend KIRMACI
BİR BAYRAM SÜRECİ
İsmail CİNGÖZ
İsmail CİNGÖZ
30. YILINDA BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN 89 GÖÇÜ
Duran AKKAYA
Duran AKKAYA
KİRAZ, FINDIK, İNCİR, KAYISI ÜRETİMİNDE İLK SIRADAYIZ
Nesrin ÖZOĞLU
Nesrin ÖZOĞLU
İNSANA CAN OLMAK
Seda TOLMAÇ
Seda TOLMAÇ
DOĞAYA MÜDAHALE EDERKEN YOK OLAN BİZLERİZ
Hatice TOPÇU
Hatice TOPÇU
EKOLOJİK DENGENİN BOZULMASI VE İNSANLIĞIN GELECEĞİ
Esra SARI
Esra SARI
SAĞLIKLI BESLENEMEME SORUNSALI
Oğuzhan SARI
Oğuzhan SARI
GERİ DÖNÜŞTÜR
Arda ÇELİK
Arda ÇELİK
İDEAL ROL MODELLER!
Şira Yıldız ASAN
Şira Yıldız ASAN
SADE YAŞAMAK- 2
Ömer AĞAÇLI
Ömer AĞAÇLI
7 NEFS, 7 AKIL MERTEBELERİ
Av. Zeynep YETİŞGİN
Av. Zeynep YETİŞGİN
KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKTE ALACAKLININ HAKLARI
Halil YATAR
Halil YATAR
YAZ SONUNDA GELDİ
Prof.Dr. Esat ARSLAN
Prof.Dr. Esat ARSLAN
KAYIKÇI DEĞİL "MEKTUP KAVGASI"
Gülçin KARLI İPEK
Gülçin KARLI İPEK
İLKLERİN KADINI SABİHA RIFAT GÜRAYMAN
Hicret TÜRKMAN
Hicret TÜRKMAN
KOMŞULUK ÖLMESİN
Hasan AKGÜL
Hasan AKGÜL
YEREL SEÇİMLER İÇİN BİR DEĞERLENDİRME
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
ENDİŞE VERİCİ!
Gamze Nur ERGİL
Gamze Nur ERGİL
BABA’YA İTHAFEN
Dursun ERKILIÇ
Dursun ERKILIÇ
LİBAS
Fatma Sena YAMAN
Fatma Sena YAMAN
SEVİNCİ ŞÜKÜR, ÜZÜNTÜSÜ SABIR
Serkan KUMDAKÇI
Serkan KUMDAKÇI
SEYRE DEVAM
Can Berk KANAT
Can Berk KANAT
DİŞİYİ KİŞİ YAPALIM!
Esra  YAZDIÇ DEMİR
Esra YAZDIÇ DEMİR
ŞALVARIYLA KÜRSÜYE ÇIKIYOR, AKADEMİSYENLERİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Şahap YILMAZ
Şahap YILMAZ
İŞ PLANI NEDEN ÖNEMLİ?
Ali Asker DEMİRHAN
Ali Asker DEMİRHAN
YENİ TORBA KANUN TASARISININ VERGİ HÜKÜMLERİ
Mehmet GÖKTÜRK
Mehmet GÖKTÜRK
GERÇEĞİ HAKARET SAYMAK!
Abdurrahman SAĞKAYA
Abdurrahman SAĞKAYA
DEVLET HİZMET SATIN ALMALI
Oktay TAŞ
Oktay TAŞ
İŞİMİZ FİYAKA!
Cihangir TÜRKMEN
Cihangir TÜRKMEN
İHTİYAÇLARIM VE REFERANDUM
İsmet ORHAN
İsmet ORHAN
ÜÇ MUAMMADA... İLKLER NELER OLUYOR?
Sedat ERİŞ
Sedat ERİŞ
HALKIN BİLİNÇALTINDAKİ SORULAR-4
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA TİCARİ HAYAT
Ana Sayfa Gündem Ekonomi Şirketler Özel Haber Ankara Röportaj Sağlık
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva