ANA SAYFA GÜNDEM EKONOMİ ŞİRKETLER ÖZEL HABER ANKARA RÖPORTAJ SAĞLIK VİDEOLAR
TÜBİTAK 28 personel alacak
TÜBİTAK 28 personel alacak
'Bıçak parası' alan doktora tutuklama
'Bıçak parası' alan doktora tutuklama
Motorin 34, benzine 36 kuruş zam
Motorin 34, benzine 36 kuruş zam
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Somali ordusu Eş-Şebab'ın elindeki 3 köyü kurtardı
Somali ordusu Eş-Şebab'ın elindeki 3 köyü kurtardı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 07:10

'Anadolu lezzetleri' İstanbul Havalimanı'nda

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde açılan restoranda, Anadolu'ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemek yerli ve yabancı yolcuların beğenisine sunuluyor.

 Anadolu lezzetleri  İstanbul Havalimanı nda

"Tadında Anadolu" (Anadolu Cuisine) adlı restoranın menüsünde, Hakkari'nin "doğaba"sından Gaziantep’in "ayva aşı"na, Elazığ'ın "Harput köftesi"nden Ege'nin binbir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalarına, Hatay'ın "aşur"undan Siirt'in "tavuk şorvası"na, Erzurum'un "cağ"ından Adana'nın, Urfan'nın "kebab"larına ve dönere kadar Anadolu'ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemek yer alıyor.

Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan bin 700 metrekarelik alandaki restoran, 400 kişiye de istihdam sağlıyor.  

Geleneksel yemekleri modern dokunuşlarla sunan restoranda, Türkiye'nin 81 ilinden kaybolmaya yüz tutan birçok tarif, yolcuların gözleri önünde hazırlanarak servis ediliyor.

Yedi bölümden oluşan restoranda bir de Anadolu Mutfak Kültür Müzesi bulunuyor. 8 farklı uygarlıktan eserlerin yer aldığı alanda, mutfak kültüründe yeri olan parçalar sergileniyor.

Restoranın girişinde yer alan dilek ağacı da yoğun ilgi görüyor.

"Amacımız bu toprakların yemek kültürünü tanıtmak"

BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tadında Anadolu'nun ilk olarak 2006 yılında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda hizmet vermeye başladığını ve daha sonra sırasıyla Bodrum, İzmir ve İstanbul Atatürk Havalimanı'da şube açtığını, son olarak da İstanbul Havalimanı'nda hizmet vermeye başladığını söyledi.

Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini misafirleri için hazırladıklarını belirten Çil, şöyle devam etti:

"Anadolu mutfağımızın tüm lezzetleri bu markamızda bulunuyor. Anadolu çok cömert topraklara sahip, binlerce medeniyetin iz bıraktığı topraklar. Amacımız bu toprakların yemek kültürünü tanıtmak. Burada bu yemekleri pişirip tüm dünya insanlarına servis edebiliyoruz. Biz burayı bir 'food theatre' (yemek tiyatrosu) olarak adlandırıyoruz. Misafirlerimizin alacağı tüm yiyecekler onlara bir yemek tiyatrosu şeklinde sunuluyor. Örneğin kadayıfın telini burada açarak, künefesini burada hazırlayarak onlara sunuyoruz."

- "Cağ kebabının satıldığı tek havalimanı"

İstanbul Havalimanı'nda yemek konusunda dünyada birçok ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Çil, "Bildiğim kadarıyla cağ kebabının satıldığı tek havalimanı İstanbul Havalimanı. Yine yerinde dökülen, yerinde üretilen, peyniri kadayıfı yerinde konulan ve sunulan tek künefe İstanbul Havalimanı'nda var." ifadelerini kullandı.  

"Dünyadaki ünlü gazlı içecekler bu restoranımızda yok"

Amaçlarının Anadolu mutfağını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Çil, şöyle devam etti:

"Dünyadaki sayılı yiyecek, içecek firmalarından bir tanesiyiz. Misyonumuz, İstanbul Havalimanı'nı da vesile ederek Türk mutfağını tüm dünyaya tanıtabilmek ve sunmak. Dünyadaki ünlü gazlı içecekler bu restoranımızda yok. Sadece Anadolu'muzun yerli gazozlarını sunuyoruz. Tüm şehirlerimizin gazozları var bizde. Yayık ayranımız var. Osmanlı mutfağımızın şerbet çeşitleri var. Dünyada çok isim yapmış marka kahve isimleri burada yok. Burada mırrasını, menengicini ve Türk kahvesini sunarak, dünya insanlarının Türk lezzetlerini burada deneyimlemesini çok önemsiyoruz. Birinci hedef para değil. Birinci hedef, çok inandığımız Anadolu'nun yemeklerini, içeceklerini dünyaya tanıtmak."

Çil, kısa bir süre önce açılmış olmalarına rağmen ilginin hayli yoğun olduğunu dile getirerek, İstanbul Havalimanı'na renk kattıklarını ifade etti.

Ramazan ayında oruç tutan yolcuların da iftar için restoranlarını tercih ettiğini kaydeden Çil, ramazan dolayısıyla özel iftariye tabakları oluşturduklarını, tencere yemeklerinin ve ocakbaşının oldukça ilgi gördüğü belirtti.

"Anadolu tatlarını burada bulmak çok güzel"

Anadolu'nun yöresel lezzetlerini tatmak için restorana gelen yolculardan Adem Eren, Anadolu yemeklerini havalimanında bulmanın kendisini çok memnun ettiğini söyledi.

Eren, "Anadolu tatlarını burada bulmak mükemmel, çok güzel. Tirit ve dana ciğeri test ettim. Tel kadayıfla yapmışlar. Onlar önerdi, biz de merak ettiğimiz için kabul ettik. Çok güzel olmuş." diye konuştu.

Türk kahvesi ve baklavayı tadan Çinli yolcu Katherina Chen ise "Türk kahvesini çok seviyorum. Daha önce de Amerika ve Avustralya'da denemiştim. Buradaki daha lezzetliymiş. Fıstıklı baklava da aldım şimdi onu deniyorum. Anadolu yemeklerinin burada olması güzel, sağlıklı olduklarını düşünüyorum. Fiyatlar da uygundu." değerlendirmesinde bulundu.

 
Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
 
Tarlasını işlerken 5 bin yıllık tarihi eserler buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü Güney Koreli yönetmen Bong ...
Kilis müzesi tarihi binaya taşınıyor
Kilis müzesinin tarihi Sabunhane binasına taşınarak, eserlerin artık burada sergileneceği duyuruldu.
"CD'den plaktan para kazanma işi bitti"
MFÖ grubunun üyelerinden usta müzisyen Fuat Güner, "Artık plaktan veya ...
 
Ara Güler Sergisi Paris'te açıldı
Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Ara Güler sergisi Fransa'nın başkenti Paris'te açıldı.
Ankara'da açık hava sinema gösterimi
CerModern, Ankaralı sinemaseverlere yaz boyunca açık havada sinema keyfi yaşatacak.
Tarihi Kula Evleri turizm için restore edilecek
Kula’nın her geçen gün artan turizm potansiyeline karşılık ilçedeki restorasyon ...
 
Çorum'da Hitit köyü kuruluyor
Çorum’un Boğazkale ilçesinde dünyanın en büyük imparatorluklarından Hititlerin, ...
15 yıldır el işçiliği ile aksesuar üretiyor
Sinop’ta yaşayan 35 yaşındaki Orçun Yılmaz, kendi imkanları ile kurduğu ...
Kütahya'da 30 Ağustos öncesi heykellere bakım
Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde bulunan Kurtuluş Savaşı'nın simgesi heykellerin ...
 
TİCARİ HAYAT GAZETESİ
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
Mert Can DUMAN
Mert Can DUMAN
PETROLÜN ATEŞİ YÜKSELİYOR
R Bülend KIRMACI
R Bülend KIRMACI
SANAYİLEŞME BİR YAŞAM SORUNU
İsmail CİNGÖZ
İsmail CİNGÖZ
TÜRKİYE YENİ DÜNYA DÜZENİNE HAZIRLANMALIDIR
Duran AKKAYA
Duran AKKAYA
SANAYİ ÜRETİMİ NEDEN ÖNEMLİ?
Hatice TOPÇU
Hatice TOPÇU
ÖĞRENME HIZI
Bünyamin ALTINTAŞ
Bünyamin ALTINTAŞ
SANAYİ ÜRETİMİ VE İŞSİZLİK
Nesrin ÖZOĞLU
Nesrin ÖZOĞLU
KONUT SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR ?
Esra SARI
Esra SARI
MEDİTASYON YAPMAK STRESİ AZALTIYOR
Oğuzhan SARI
Oğuzhan SARI
TELEFONSUZ YAPAMAZ OLDUK
Arda ÇELİK
Arda ÇELİK
SEKTÖRLEŞEN EĞİTİM
Av. Zeynep YETİŞGİN
Av. Zeynep YETİŞGİN
BONO ALACAKLISI İSENİZ ZAMANAŞIMI SÜRESİNE DİKKAT
Şira Yıldız ASAN
Şira Yıldız ASAN
HAYATA DAİR
Halil YATAR
Halil YATAR
ANKARA'NIN BAŞKANLARI UMUT VERİYOR
Seda TOLMAÇ
Seda TOLMAÇ
İLGİNÇ BİLGİLERE DAİR
Mustafa YILDIZ
Mustafa YILDIZ
CEMİYET İLE CEMAAT ARASINDAKİ FARK
Burcu ŞEN
Burcu ŞEN
BİR ACI ÜÇ KELİMEYE NASIL SIĞAR?
Ömer AĞAÇLI
Ömer AĞAÇLI
İNSANLIĞIN EZELİ VE EBEDİ İLLETİ(İLTİBAS)
Prof.Dr. Esat ARSLAN
Prof.Dr. Esat ARSLAN
KAYIKÇI DEĞİL "MEKTUP KAVGASI"
Gülçin KARLI İPEK
Gülçin KARLI İPEK
İLKLERİN KADINI SABİHA RIFAT GÜRAYMAN
Hicret TÜRKMAN
Hicret TÜRKMAN
KOMŞULUK ÖLMESİN
Hasan AKGÜL
Hasan AKGÜL
YEREL SEÇİMLER İÇİN BİR DEĞERLENDİRME
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
ENDİŞE VERİCİ!
Gamze Nur ERGİL
Gamze Nur ERGİL
BABA’YA İTHAFEN
Dursun ERKILIÇ
Dursun ERKILIÇ
LİBAS
Fatma Sena YAMAN
Fatma Sena YAMAN
SEVİNCİ ŞÜKÜR, ÜZÜNTÜSÜ SABIR
Serkan KUMDAKÇI
Serkan KUMDAKÇI
SEYRE DEVAM
Can Berk KANAT
Can Berk KANAT
DİŞİYİ KİŞİ YAPALIM!
Esra  YAZDIÇ DEMİR
Esra YAZDIÇ DEMİR
ŞALVARIYLA KÜRSÜYE ÇIKIYOR, AKADEMİSYENLERİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Şahap YILMAZ
Şahap YILMAZ
İŞ PLANI NEDEN ÖNEMLİ?
Ali Asker DEMİRHAN
Ali Asker DEMİRHAN
YENİ TORBA KANUN TASARISININ VERGİ HÜKÜMLERİ
Mehmet GÖKTÜRK
Mehmet GÖKTÜRK
GERÇEĞİ HAKARET SAYMAK!
Abdurrahman SAĞKAYA
Abdurrahman SAĞKAYA
DEVLET HİZMET SATIN ALMALI
Oktay TAŞ
Oktay TAŞ
İŞİMİZ FİYAKA!
Cihangir TÜRKMEN
Cihangir TÜRKMEN
İHTİYAÇLARIM VE REFERANDUM
İsmet ORHAN
İsmet ORHAN
ÜÇ MUAMMADA... İLKLER NELER OLUYOR?
Sedat ERİŞ
Sedat ERİŞ
HALKIN BİLİNÇALTINDAKİ SORULAR-4
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA TİCARİ HAYAT
Ana Sayfa Gündem Ekonomi Şirketler Özel Haber Ankara Röportaj Sağlık
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva